Tarım ve Hayvancılık

2017 yılı itibariyle KOSGEB destekli bir IOT (Nesnelerin İnterneti) Girişim projesi olarak 20 yılı aşkın özel sektör tecrübesi olan profesyoneller tarafından geliştirilmeye ve test edilmeye başlanmış akıllı hassas tarım uygulamaları projemiz ile Tarım 4.0 alanında faaliyet göstermekteyiz.

Bu projemiz ile Akıllı Şehir ve Tarım projeleri için uzaktan algılama, yönetim ve kontrol modüllerini, kadrosunda bulunan mühendis ve yazılımcılarla %100 yerli olarak İstanbul’da üretmekteyiz. Geliştirdiğimiz tüm kontrol sistemleri, enerji şebekesine bağlı yada bağımsız yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen enerji ile çalışma kabiliyetine sahiptir. Bu özelliği ile benzer ürünlerden farklı ve çevreci bir yaklaşımla tarım üreticisinin maliyetlerini düşürerek daha yüksek verim elde etmesine yardımcı oluyor ve aynı zamanda karbon salınımını azaltmayı hedefliyoruz.

2017 yılı itibariyle KOSGEB destekli bir IOT (Nesnelerin İnterneti) Girişim projesi olarak 20 yılı aşkın özel sektör tecrübesi olan profesyoneller tarafından geliştirilmeye ve test edilmeye başlanmış akıllı hassas tarım uygulamaları projemiz ile Tarım 4.0 alanında faaliyet göstermekteyiz.

Akıllı İklimlendirme
Dış hava durumu, Sera ve çiftliklerin iç ortam nem, ısı ve havalandırma durumlarının kontrolü ile iklimlendirme ve ısı izlemesi.
Akıllı Aydınlatma

Şebekeye bağlı ya da bağımsız çalışan LED aydınlatmalar ile hareket ve zamana bağlı güç yönetiminin yapılması, tüketimlerinin ve arıza/verim durumlarının takibi ve hava durumu verileri ile senkronize edilerek uzaktan yönetilmesi

Akıllı Sulama
Toprak nem ve sıcaklığına, tarım ürünlerinin çeşidi ve durumuna, hava, yağmur ve toprak durumu gibi bölgesel özelliklere bağlı olarak uzaktan ya da otomatik sulama sistemleri
Bilgi ve Bilim Temelli Hayvancılık

Tarım ve hayvancılık alanlarında gelişim sağlamaya, teknolojik gelişmelerin ışığında verimli süreçler yaratmaya destek oluyoruz. Tarım teknolojilerinin yanında geliştirdiğimiz ve destek vermeyi hedeflediğimiz alan ise hayvancılık oluyor. Nesnelerin İnterneti çözümleriyle hayvancılık faaliyetlerinde önemli etkiye sahip olan çiftlik koşullarını ideal duruma getirmenin yanı sıra, hayvanların çiftleştirme ve yetiştirme koşullarının iyileştirilmesi ve doğru kararların alınması adına da çalışmalar yürütüyoruz.

Hayvancılık bilgi sistemine dayalı projemiz ile ilk aşamada safkan atlara odaklanıyor, soyağacı ve DNA analiz verileri incelenerek konuya duygusal değil bilimsel ve analitik yaklaşımın sağlıklı ve başarılı genlerin üretilmesinde önemli bir yaklaşım olduğu gerçeğini ortaya koyuyoruz.

2019 yılı itibariyle çalışmalarına başladığımız TaySoyu projesi ile Türkiye ve Dünya’nın diğer ülkelerinde kayıtlı binlerce safkana ait, onlarca yıllık geçmiş veriler ile büyük veri (Big Data) havuzları oluşturduk. Bu verileri, Dünya çapında güvenilir yapay zeka tabanlı program ile en kapsamlı ve etkili şekilde işleyerek uygun eş tahminleri, performans ve rakip analizleri gibi çıktılar elde ediyoruz. Bu analizler ile çiftleştirme ve yetiştirme koşullarını iyileştirilmesine ve koşulara hazırlık ve kayıt süreçlerinde doğru kararların alınmasına katkı sağlıyoruz. Web tabanlı platformumuz aracılığıyla yetiştirici ve antrenörler ile bu bilgileri paylaşıyor, danışmanlık hizmeti veriyoruz.

TaySoyu projesinin bir sonraki aşaması olan hassas sensörler kullanılarak vital verilerin tahmini ile safkanların kan basıncı ve kandaki O2 miktarının ölçülmesi, koşu motiflerinin çıkarılması mümkün olacak. Bu sayede safkanların sağlık kontrolleri düzenli bir şekilde yapılarak antrenman ve koşu esnasındaki performansları doğru şekilde ölçülebilmesini ve olası kazaların da önüne geçilebilmesini yardımcı oluyoruz.