Mobil cihaz ve sigorta sektörünün ihtiyaçlarını gözeterek geliştirdiğimiz iş zekası yazılımları ile geleneksel iş yönetiminin hantal süreçlerinden müşterilerimizi kurtarıyoruz. Basit arayüzler sayesinde karmaşık süreçleri yalınlaştırıyor ve kapsamlı raporlar sunarak isabetli kararlar alınmasına ve stratejilerin belirlenmesine destek oluyoruz.
En basit tanımıyla, elektronik bir donanımın belirli bir işi yapması adına derlenen komutlar ve veriler bütünüdür. Birbirinden farklı yazılım dilleri ile isteğinize uygun komutları verir ve işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz. Yazılım ve donanım, işlevsel olabilmek için birbirlerine bağımlı haldedir. Donanımın fonksiyonel bir şekilde çalışabilmesi için doğru yazılım komutlarına ihtiyaç duyar. Komutların doğru girilmiş olmasının yanında geliştirilecek yazılım çeşitlerine göre uygun donanım ve işletim sisteminin seçilmiş olması da önemli bir faktördür.
“İş Zekası” (BI: Business Intelligence) terimi ilk kez, IBM’de bilim insanı olan Hans Peter Luhn tarafından, 1958 yılında yayınlanan bir makalesinde kullanılmıştır. Ancak genel görüş, ilk tanımlamanın Howard Dresner tarafından 1989 yılında yapıldığı yönündedir.
İş zekası ile ilgili akademik ve uygulama literatüründe çeşitli tanımlamalar bulunmaktadır. En basit şekilde tanımlayacak olursak, bir şirkette kullanılan bilgilerin nitelikli hale getirilmesi için geliştirilen tekniklerin tümüne verilen addır. İş zekası, ham veriyi anlamlı bilgilere dönüştürerek kurumların kaynaklarını ve zamanını daha verimli kullanmasını sağlar. Aynı zamanda yeni projeler geliştirmesine ve yeni gelir fırsatlarını tespit etmesine yardımcı olarak kurumun gelişmesine katkı sağlar.
Altar Grup bünyesinde geliştirdiğimiz iş zekası yazılım geliştirme ile basit bir web arayüzü aracılığıyla herhangi bir zamanda, herhangi bir mobil cihazın detaylı bilgilerine, güncel pazar eğilimlerine, geçmiş performansına ve geleceğe yönelik tahminlere erişebilir; ve kapsamlı veri analizleri sayesinde ihtiyaç duyduğunuz raporlara kolayca ulaşmanızı sağlıyoruz.